Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 3-0

Κυρίαρχο ήταν το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Νομού Ευρυτανίας Λυκείων αγοριών, καθώς επικράτησε με 3-0 του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 10 και 30, έχοντας διάρκεια 70 συνολικά λεπτά. Αρκετοί μαθητές βρέθηκαν στην κερκίδα, παρακολουθώντας το «παραδοσιακό» σχολικό ντέρμπι.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου επιβεβαίωσε στο γήπεδο την ανωτερότητα του, φτάνοντας και φέτος στην πρώτη θέση. Στο πρώτο μέρος σκόραραν οι: Γιάννης Καραγιάννης και Γρηγόρης Τάσιος, ενώ διαστάσεις θριάμβου έδωσε στην επανάληψη ο Άρης Ρέπας. Ευκαιρία για ένα τέταρτο τέρμα με το δοκάρι του είχε ο Γιάννης Μάκκας.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου του Γιάννη Φλωράκη ήταν βελτιωμένο μετά το αντίστοιχο περυσινό πρωτάθλημα και πάλεψε φιλότιμα σε όλη τη διάρκεια του ματς κόντρα σε έναν δυνατότερο αντίπαλο. Μάλιστα οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σπύρο Κωστορρίζο.
Οι μαθητές του ΓΕΛ Καρπενησίου θα αγωνιστούν με τους αντίστοιχους πρωταθλητές της Φθιώτιδας εκτός έδρας.

Με τον πρωταθλητή Φθιώτιδας
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου θα αντιμετωπίσει στην Α΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Λυκείων την πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας εκτός έδρας. Σε περίπτωση πρόκρισης ο επόμενος αντίπαλος θα είναι από τη Φωκίδα.

70λεπτο παιχνίδι


Το ματς πραγματοποιήθηκε σε δυο 35λεπτα και σφύριξε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία), διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου.

Νέα κατάκτηση
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον νομό. Το ίδιο συνέβη και στα κορίτσια(χωρίς αγώνα, αφού δεν υπήρξε αντίπαλος). Μάλιστα κέρδισε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου μετά από αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο αγοριών.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Γενικού
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου έδειξε από το ξεκίνημα τις διαθέσεις του, προηγήθηκε με 2-0 και πήρε το απόλυτο προβάδισμα για τη νίκη.

Άψογο γκολ Καραγιάννη


Οι μαθητές του Χρήστου Αρμάγου στο 10΄ πήραν το προβάδισμα με εξαιρετικό σουτ του Γιάννη Καραγιάννη(Φωτογραφία), που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γρηγόρη Παπαϊωάννου. 





Ιδανικός συνδυασμός


Μόλις 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Γιώργος Σερπάνος «σέρβιρε» και ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) με άψογο σουτ σημείωσε το 2-0.




Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Εκτέλεση κόρνερ του Σερπάνου από δεξιά, ο Καραγιάννης με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαϊωάννου(1-0).
30΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Καραγιάννης έπιασε την κεφαλιά και το σουτ του Τάσιου ανακόπηκε προ της γραμμής.
31΄: Σέντρα του Σερπάνου από δεξιά, ο Τάσιος με σουτ μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του ΕΠΑΛ πέτυχε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Κρίθηκε νωρίς ο  νικητής
Ένα ακόμη γκολ πέτυχε το ΓΕΛ Καρπενησίου στην επανάληψη,  με το ΕΠΑΛ Καρπενησίου να δείχνει μαχητικότητα παρά το αρνητικό σκορ.

Τριπλασιασμός Γενικού


Τέσσερα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο εκ των κορυφαίων των νικητών Άρης Ρέπας(Φωτογραφία) με άψογο γυριστό σουτ σημείωσε το τελικό 3 -0.



Προσπάθεια για 4o


Ο νεοεισελθών Γιάννης Μάκκας(Φωτογραφία) στο 60o λεπτό έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αντώνη Πλάκα και έφυγε άουτ. 


Έψαξε τη μείωση


Οι ποδοσφαιριστές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου προσπάθησαν σε δυο περιπτώσεις να πετύχει το γκολ «της τιμής» με τον Σπύρο Κωστορρίζο(Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Με γυριστό σουτ από κοντά  ο Ρέπας έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαϊωάννου και σημείωσε το 3-0.
44΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Κωστορρίζου απέκρουσε σε κόρνερ ο Νούλας.
60΄: Κεφαλιά του Μάκκα από κοντά προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πλάκα και πέρασε άουτ.
61΄: Ο Κωστορρίζος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΓΕΛ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΓΕΛ Καρπενησίου: Τάσιος, Ρέπας, Σερπάνος, Καραγιάννης
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Κωστορρίζος

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Νούλας, Πατρώνης(67΄ Καββαδίας), Κυλλής(57΄ Μοτσιόλας), Τσιάμης(36΄ Καραμπάς Ε.), Καραμπάς Π.(70΄ Φέγγος), Τόλης(53΄ Μάκκας), Σερπάνος, Τάσιος, Μακρής(29΄ Καραντάνας), Καραγιάννης(63΄ Κοντοπάνος), Ρέπας

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Γιάννης Φλωράκης): Παπαϊωάννου(47΄ Πλάκας), Χρυσαφόπουλος, Μαντζιούτας, Μπουμπουρής, Μπισμπίκης, Μπακατσιάς(51΄ Σέλελης), Σταμούλης, Μαστρογιάννης, Φύκας, Κωστορρίζος, Χρυσικός

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος