Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Αίολος-Ποταμιά 0-1

Με «χρυσό» σκόρερ τον Γιάννη Χρυσάφη η Ποταμιά νίκησε τον Αίολο με 0-1 και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (1/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης  και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, έντονη βροχόπτωση, κρύο, διαστήματα με χαλάζι και την παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα από τις κερκίδες.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα «βολευόταν»  με δυο αποτελέσματα και εξ αιτίας της αποβολής του Κώστα Μπόνια στο 22΄ αναγκάστηκε να παίξει αρκετά αμυντικά και με στόχο να κρατήσει το μηδέν. Αυτό δεν έγινε και δέχτηκε το γκολ 15 λεπτά πριν το φινάλε με αποτέλεσμα να γνωρίζει οδυνηρή ήττα, η οποία ήταν η πρώτη του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ολοκλήρωσε με 9 λόγω αποβολής του Δημήτρη Μπισμπίκη στο 88΄.
Η Ποταμιά παρατάχτηκε υπό τις οδηγίες του προπονητή του ΑΠΟΚ Γιάννη Φλωράκη είχε την υπεροχή σε όλο το διάστημα του ματς και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 22΄. Οι Μεγαλοχωρίτες έμειναν και αυτοί με 10 λόγω αποβολής του Κώστα Γιαννακόπουλου στο 68΄, όμως 7 λεπτά αργότερα ήρθε το «χρυσό» τέρμα του Γιάννη Χρυσάφη, που χάρισε την νίκη τίτλου στην ομάδα.
Η Ποταμιά τερμάτισε στην 1η θέση των Play Off με 15 βαθμούς, ενώ ο Αίολος τερμάτισε και φέτος 2ος έχοντας 12 πόντους.

Αντίξοες συνθήκες
Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτι από αντίξοες συνθήκες, συνεχόμενη βροχόπτωση, κρύο και διάστημα χαλαζόπτωσης.


Στην κερκίδα και στα Ι.Χ.
Περίπου 150 άτομα αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου, ενώ σημαντικό μέρος θεατών παρακολούθησαν το παιχνίδι από τα αυτοκίνητά τους.


Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Από πλευράς της εκτελεστικής επιτροπής το παρών έδωσε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Βασίλης Κατσίκης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Γιώργος Λιάγκας και Παναγιώτης Παπαδημητρίου. Παραβρέθηκε επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός.


Χωρίς τίτλο
Ο Αίολος μετά από 4 χρόνια παραμένει χωρίς τίτλο, αφού από το 2014 και μετά κατακτούσε κάποιο τίτλο.

Ρέφερι S.L.


Μετά το κώλυμα σχεδόν όλων των διαιτητών της ένωσης μας την αναμέτρηση σφύριξε ο αξιολογημένος ρέφερι Super League της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιώργος Τζοβάρας (Φωτογραφία).
Μάλιστα χτες το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Τζοβάρας ήταν 4ος στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ.

Ίδιο σκορ
Στο ματς της 3ης αγωνιστικής ο Αίολος είχε επικρατήσει με 0-1, τώρα το σκορ ήταν ίδιο αλλά υπέρ της Ποταμιάς.

«Νταμπλούχος» Coach-5ο συνεχόμενο


Την Ποταμιά «κοούτσαρε» ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία), ο οποίος μετά το κύπελλο με τον ΑΠΟΚ κατέκτησε και το πρωτάθλημα της ΕΠΣΕ με την Ποταμιά. Ο κ. Φλωράκης προπόνησε τους Μεγαλοχωρίτες τις  δυο τελευταίες περίπου εβδομάδες. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Φλωράκης κατακτάει το πρωτάθλημα Ευρυτανίας πέντε συνεχόμενες σαιζόν και με 3 διαφορετικές ομάδες την τελευταία 3ετια (2014/2015, 2015/2016 με τον Αίολο, 2013/2014, 2016/2017 με τον ΑΠΟΚ και 2017/2018 με τη Ποταμιά).


Πρώτη ήττα
Ο Αίολος γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Είχε ηττηθεί και στον τελικό κυπέλλου. Οι μόλις δυο ήττες, του στέρησαν τον τίτλο.

Ιστορικός τίτλος
Οι Μεγαλοχωρίτες κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στην Α΄ Ευρυτανίας. Είχαν κερδίσει το κύπελλο το 2016 υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τσιγαρίδα, ο οποίος ήταν ο «αναμορφωτής» της Ποταμιάς.

Ίδια 11αδα
Η ομάδα της Ποταμιάς κατέβηκε ακριβώς με την ίδια σύνθεση σε σχέση με το ματς της 4ης αγωνιστικής κόντρα στη Μυρίκη.

3 αλλαγές


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας παρέταξε τον Αίολο με 3 διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Μυρίκη. Ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά) εξέτισε την ποινή του και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Μάκης Κωστής (Φωτογραφία Κέντρο) αγωνίστηκε ως μεσοαμυντικός και ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά), που επέστρεψε από τραυματισμό έπαιξε ως αριστερός χαφ. Πήραν τις θέσεις των: Ταξιάρχη Γούλα, Πάνου Μπουμπουρή (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Πάνου Μάρκη (Έμεινε στον πάγκο).

Σημαντική απώλεια
Ο αρχηγός του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος εξέτισε τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του και η απώλεια του ήταν καθοριστικής σημασίας.

Α΄ Μέρος

Αποβολή Μπόνια


Όπως και στο ματς της 3ης αγωνιστικής έτσι και σήμερα ο Αίολος έμεινε από το πρώτο μέρος με 10 παίκτες. Στο 22ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας ανέκοψε με το χέρι προσπάθεια του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, που έμπαινε μόνος στην περιοχή απέναντι στον Γιάννη Φεγγούλη και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Στο 0-1 του πρώτου γύρου είχε αποβληθεί ο έτερος στόπερ της ομάδας Πάνος Αζακάς.






Πιο επιθετική
Η Ποταμιά από το 22ο λεπτό και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα έγινε πιο επιθετική δημιουργώντας κινδύνους μπροστά από την εστία του Γιάννη Φεγγούλη.

Αλλαγή γκολκίπερ

 












Στο 33΄ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Γιώργο Καλύβα (Φωτογραφία Δεξιά). 



Διπλή ευκαιρία

 












Σημαντική στιγμή να ανοίξει τ σκορ απώλεσε στο 38΄ η Ποταμιά όταν το σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε ο Γιάννης Φεγγούλης και στην συνέχεια το σουτ του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία Δεξιά) έφυγε πάνω από τέρμα του Αίολου.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε ο Φεγγούλης.
14΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και μετά από παρέμβαση αμυντικού  με προβολή μπλόκαρε ο πορτιέρο του Αίολου.
22΄: Ο Μπόνιας αποβλήθηκε για χέρι ως τελευταίος παίκτης, ανακόπτοντας τον Γενιτσαρόπουλο.
25΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από τα αριστερά, ο Σταμούλης έστρωσε στον Γενιτσαρόπουλο , που σούταρε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
26΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη έφυγε πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
37΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και μετά από λάθος του Φεγγούλη το πλασέ του Χρυσάφη εξ επαφής έφυγε πάνω από τέρμα του Αίολου.
38΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Αίολου και στην επαναφορά το σουτ του Σταμούλη έφυγε ψηλά άουτ.
45΄+1΄: Ωραίο σουτ του Συγκελόπουλου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αντίπαλο δεξί δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Ίδια συνέχεια
Και στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα της Ποταμιάς είχε την κατοχή της μπάλας και η υπεροχή της «καρποφόρησε» στο 75ο λεπτό.

Απομάκρυνση Πλακιά
Στο 62΄ ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας διέταξε την απομάκρυνση εκτός αγωνιστικού χώρου του Προέδρου του Αίολου Περικλή Πλακιά για έντονη διαμαρτυρία, μετά από ένα σφύριγμα του.



Νέα αναγκαστική

 












Στο 68ο λεπτό ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά) και με την 2η αλλαγή της Ποταμιάς να είναι αναγκαστική.


Αριθμητική ισορροπία


Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 68ο λεπτό όταν και η Ποταμιά έμεινε με 10 παίκτες. Ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) έκανε ένα δυνατό φάουλ πάνω στον Βασίλη Μεταξούλη και αντίκρισε 2η κίτρινη, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.




Με τέρμα Χρυσάφη


Η Ποταμιά έφτασε στο πολυπόθητο γκολ στο 75΄ όταν ο Δημήτρης Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ, ο Γιάννης Ηλιάδης έκανε την κεφαλιά και ο Γιάννης Χρυσάφης εξ επαφής με προβολή στην δεξιά γωνία πέτυχε το 0-1. Οι παίκτες της Ποταμιάς πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ με τους οπαδούς τους, που άναψαν και αρκετά καπνογόνα. Ο Χρυσάφης σκόραρε το τρίτο του γκολ στα μπαράζ.








3η αποβολή-Με 9 ο Αίολος


2λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Αίολος έμεινε με 9, αφού ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφια) έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Βασίλη Ντουφεκιά και αποβλήθηκε. 




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κόγιας σέντραρε από τα δεξιά μετά το διώξιμο αμυντικού το σουτ του Κατσαρή μπλοκαρίστηκε από τον Φεγγούλη.
49΄: Εκτέλεση φάουλ του Γουλέτα από αριστερά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
59΄: Χτύπημα φάουλ του Χρυσάφη κατέληξε πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
64΄: Νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αοίλου.
68΄: Ο Γιαννακόπουλος έκανε δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μεταξούλη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
75΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και ο Χρυσάφης εξ επαφής με προβολή στην δεξιά γωνία σκόραρε το μοναδικό γκολ του ματς (0-1).
88΄: Ο Μπισμπίκης είδε την απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Ντουφεκιά.

‘Έξαλλοι πανηγυρισμοί
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Τζοβάρα οι παίκτες της Ποταμιάς πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους.



Διακριθέντες
Αίολος: Γουλέτας, Παρασκευόπουλος
Ποταμιά: Χρυσάφης, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρής, Φαρμάκης

Κίτρινες Κάρτες
Κωστής, Μπουμπουρής, Γενιτσαρόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπισμπίκης, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Κωστής, Φούκας(92΄ Μπουμπουρής Π.), Μπόνιας, Καλύβας Κ.(64΄ Γούλας), Μεταξούλης, Γουλέτας, Νικολάου

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Μεριγκούνης(33΄ λ.τρ. Καλύβας Γ.), Γιαννακόπουλος, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας(60΄ λ.τρ. Λέρης), Ζαλοκώστας, Κατσαρής, Γενιτσαρόπουλος, Χρυσάφης(82΄ Ντουφεκιάς), Σταμούλης(65΄ Ηλιάδης)  

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
4ος Διαιτητής: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος