Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Οι προπονητές της Πανευρυτανικής στο «9th International Coaches Clinic”


Στο διεθνές σεμινάριο προπονητικής που έγινε το διήμερο(12/13-5) στις εγκαταστάσεις του Αμερικάνικου Κολλέγιου στην Αγία Παρασκευή έλαβαν μέρος οι προπονητές της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος και Κατερίνα Μπαλωμένου.

Συγκεκριμένα ομιλητές ήταν:

 Η coach Brenda Frese του πανεπιστημίου του Maryland η οποία μίλησε για κάποιες επιθετικές ασκήσεις σουτ για γρήγορες εκτελέσεις καθώς και για την φιλοσοφία του πανεπιστημίου όσον αφορά τις αντιμετωπίσεις των screens στην μπάλα.

Ο coach Ron Sanchez του πανεπιστημίου της North Carolina ο οποίος αναφέρθηκε στην pack line άμυνα,στην άμυνα στο pick n roll και σε μία επίθεση δικής του φιλοσοφίας,την επονομαζόμενη mover-blocker offense.

Ο coach David Arsenault του Κολλεγίου του Grinnel που έδωσε έμφαση στην δημιουργία επιθετικής αυτοπεποίθησης μέσω της αμυντικής πίεσης.

Ο γυμναστής Λεωνίδας Χρηστακίδης που προχώρησε σε επίδειξη ασκήσεων για την ανάπτυξη της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έδωσαν λύση στις απορίες τους πάνω στα αντικείμενα των ομιλητών μέσω ερωτήσεων που είχαν τη δυνατότητα να τους κάνουν και αφού παρέλαβαν τις καθιερωμένες βεβαιώσεις συμμετοχής τους, ανανέωσαν όλοι το ραντεβού τους για το επόμενο επιμορφωτικό ραντεβού του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.




Πηγή: panevrytaniki.wordpress.com