Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Απαντά στην Π.Α.Κ. και την καλεί σε αρμονική συνύπαρξη ο Γ.Σ. Άτλας


 Ο Γ.Σ. Άτλας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τοποθετείται στα γεγονότα της ένστασης της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης εις βάρους του και την απορριπτική απόφαση της ΕΣΚΑΣΕ. Ο Γυμναστικός επιχειρεί να κατεβούν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένα κλίμα αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των δυο σωματείων. 

Η ανακοίνωση του Άτλαντα είναι η ακόλουθη:
Σχετικά µε την απορριπτική απόφαση της ΕΣΚΑΣΕ (ΑΠ 358/16-04-2018) επί της ένστασης της ΠΑΚ κατά του Σωµατείου µας στον αγώνα της 25ης Μαρτίου 2018, αλλά και τις συνεπακόλουθες τοποθετήσεις των προπονητών και των µελών της ΠΑΚ, ο ΓΣ ΑΤΛΑΝΤΑΣ ανακοινώνει τα εξής:
Α. Η ένσταση ορθώς απορρίφθηκε από την ΕΣΚΑΣΕ λόγω παρατυπιών της ΠΑΚ κατά την κατάθεσή της. Παρά ταύτα αναρωτιόμαστε, αν οι παραλείψεις που συνόδευαν την κατάθεσή της, έγιναν, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των προπονητών και των παικτών της ΠΑΚ για τον ισχύοντα κανονισµό, ή επί τούτω γιατί γνώριζαν ότι ακόµη και αν γίνει δεκτή προς εξέταση, θα απορρίπτονταν στην πορεία, αφού οι ισχυρισμοί τους δεν έχουν έρεισµα, δεν ευσταθούν και έγιναν µόνο και µόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως και να έχει, από την πρώτη στιγµή, επιθυµία του ΓΣ Άτλαντα ήταν να προχωρήσει η εξέταση της ένστασης επί της ουσίας, προκειμένου να αποδειχθεί το µεγαλείο του θράσους όσων έλαβαν αυτή την πρωτοβουλία.

Β. Το κείµενο στο οποίο βάσισε η ΠΑΚ την ένστασή της είναι το εξής:
Κανονισµοί προπονητών καλαθοσφαίρισης (18 Μαρτίου 2005) ΣΧΕΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Κ.Α.Ε. Η Τ.Α.Κ. Η ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
 Άρθρο 3 1. Κάθε προπονητής συµβάλλεται υποχρεωτικά εγγράφως µε τον αθλητικό φορέα στον οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του µε πλήρη, µερική ή περιοδική απασχόληση εξαρτηµένης εργασίας ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών. Η σχετική σύµβαση, για να είναι έγκυρη, απαιτείται να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρµόδια Δ.Ο.Υ. Παρέλειψαν ωστόσο να αναφέρουν τις δύο επόµενες παραγράφους, τις οποίες και παραθέτουµε: 
2. Η πρόσληψη προπονητών καλαθοσφαίρισης είναι υποχρεωτική για όλα τα σωµατεία του συµµετέχουν στα πρωταθλήµατα εθνικών κατηγοριών και στα τοπικά πρωταθλήµατα των Ε.Σ.Κ., πρώτης κατηγορίας. 
 3. Σε περίπτωση ανόδου σωµατείου σε ανώτερη κατηγορία, παρέχεται στο σωµατείο αυτό το δικαίωµα να απασχολεί και για τη νέα αγωνιστική περίοδο τον προπονητή που απασχολούσε κατά την αγωνιστική περίοδο πριν την άνοδο, έστω και αν αυτός δεν είναι κάτοχος αντίστοιχου διπλώµατος για την κατηγορία στην οποία ανήλθε το σωµατείο.

Επειδή λοιπόν καµία εκ των δύο οµάδων δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αλλά στην ταπεινή Γ’ ΕΣΚΑΣΕ, η παράγραφος 2 εξηγεί µε σαφήνεια, ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ µία οµάδα στην κατηγορία µας να απασχολεί επαγγελµατία προπονητή. Πολύ λογικό άλλωστε, αν λάβει κανείς υπόψη τον τρόπο που αγωνίζονται όλες οι υπόλοιπες οµάδες της Ελλάδας, όχι µόνο στη δική µας, αλλά και σε ανώτερες κατηγορίες. Περιττό δε να αναφέρουµε σε πόσες ακόµη οµάδες αγωνίζονται παίχτες που παράλληλα είναι και προπονητές. Είτε λοιπόν οι ενιστάμενη οµάδα δεν έχει καµία επαφή µε τις οµάδες και τους αγώνες που διενεργούνται σε όλη την Ελλάδα, είτε σκοπίµως φροντίζει να το αγνοεί, για λόγους προφανείς. Σε κάθε περίπτωση όλοι εµείς στον ΓΣ Άτλαντας επιχειρώντας να ξεπεράσουµε όλα τα παραπάνω που δεν τιµούν ούτε τον αθλητισµό, ούτε το ήθος των ανθρώπων που ασχολούνται µε αυτόν, καλούµε το άλλο σωµατείο να ρίξει τους τόνους και να σταµατήσει να δηµιουργεί ένα τοξικό κλίµα µεταξύ των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων παιχτών των δύο οµάδων.
Στην πόλη µας άλλωστε είµαστε πολύ λίγοι και οφείλουµε να µάθουµε να συνυπάρχουµε. Όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί είναι ο µόνος δρόµος να χτίσουµε ειλικρινείς σχέσεις µεταξύ µας και να πάµε τον τόπο µας µπροστά. Άλλωστε, υπάρχει χώρος για όλους. Για όλους όσους αγαπούν αυτό που κάνουν. Και για του λόγου το αληθές, απευθύνουµε ανοιχτή πρόσκληση στην ΠΑΚ για έναν φιλικό αγώνα µπάσκετ µεταξύ των δύο οµάδων, όπου εκεί δεν θα παίζει ρόλο ούτε το αποτέλεσµα, ούτε οι προπονητές, ούτε η γραφειοκρατία.
Πρωταγωνιστής, αλλά και νικητής ας είναι το µπάσκετ που είµαστε σίγουροι ότι
και τα µέλη της ΠΑΚ αγαπούν όσο κι εµείς. Και ας αποτελέσει αυτό την απαρχή για µία αρµονική συνύπαρξη που µόνο καλό θα κάνει σε όλους.»