Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Sporting B.C.-Γ.Σ. Φάλαρα 49-53

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το ντέρμπι μεταξύ του Sporting και των Φαλάρων. Οι Φθιωτοί σε έναν αγώνα, που είχε αρκετές διακυμάνσεις νίκησαν τους Ευρυτάνες με 53-49.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ και έγινε υπό την παρουσία αρκετών φιλάθλων. Αναμετρήθηκαν δυο ομάδες, οι οποίες στηρίζονται σε αρκετά ψηλά κορμιά. Άρχισε στις 7 και όχι στις 6.
Ο Sporting έκανε κακό ξεκίνημα, ωστόσο με πολύ καλή άμυνα και μπροστάρη τον Χατζή κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να βρεθεί μπροστά μέχρι λίγα λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο 3λεπτο περιορίστηκε σε κακές επιλογές και γνώρισε την δεύτερη ήττα του, η οποία είναι ανώδυνη, καθώς για να έμπαινε στην πρώτη 2αδα έπρεπε να κερδίσει με 16 πόντους διαφορά.
Οι Στυλιδιώτες απέδειξαν για ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι ένα σκληροτράχηλο και πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο δύσκολα μπορεί να κάμψει κάποιος αντίπαλος. Με αρκετά δυνατή άμυνα τα Φάλαρα και πληθώρα επιθετικών επιλογών έκαναν το 4/4 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου.
Ο Sporting θα αγωνιστεί την τελευταία (5η) αγωνιστική με το Μεγάλο Χωριό και τα Φάλαρα ενάντια στο Ρακόμελο, έχοντας αμφότεροι τον πρώτο λόγο για την επικράτηση.

Συγκέντρωσε κόσμο
Τα βλέμματα του κοινού «τράβηξε» το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάνω από 100 φίλαθλοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο.




Αργοπορία έναρξης
Με μια ώρα περίπου καθυστέρηση έγινε δικαιολογημένα ο αγώνας, καθώς προηγουμένως διεξαγόταν ο αγώνας επίδειξης με αναπηρικά αμαξίδια.

Σφύριξε ο Ραχιώτης


Διαιτητικό ντεμπούτο έκανε ο 21χρονος σέντερ του ΤΕΙ Καρπενησίου Σπύρος Ραχιώτης, ο οποίος ήταν «άρχοντας» του αγώνα μαζί με τον παίχτη του Πρωτέα Δημήτρη Κουρλό. Παράπονα για τα σφυρίγματα τους υπήρξαν και από τις δυο ομάδες.

Στους 20 ο Χατζής


Ο Ναυπακτιώτης φόργουορντ Μιχάλης Χατζής ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, αλλά και του αγώνα με 20 πόντους και 3 τρίποντα. Ακολούθησε με 10 και ένα σουτ 3 πόντων ο Πάνος Γαλανός.



Τερματίζει 3ο
Ο Sporting B.C. θα τερματίσει όπως όλα δείχνουν στην 3η θέση του ομίλου και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην 8αδα του τουρνουά.

«Καπάρωσαν» την πρωτιά
Οι Στυλιδιώτες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, που θα φέρουν με το Ρακόμελο κατέλαβαν την πρώτη θέση του 3ου Ομίλου.

Τα δυο «Χ» στους πάγκους














Τους Καρπενησιώτες καθοδήγησε για άλλο ένα παιχνίδι ο προπονητής και αθλητής της Π.Α.Κ. Γιάννης Χαλκιάς, ενώ στον πάγκο βρέθηκε και ο άτυπος γενικός αρχηγός της ομάδας Γιάννης Παρούτσας. Στον αντίστοιχο πάγκο κάθισε όπως πάντα ο Κώστας Χρυσαφόπουλος.



Χωρίς τον πρώτο σκόρερ
Απουσία του Βαγγέλη Λαίνα έπαιξαν οι Φθιωτοί, ενώ δεν ταξίδεψε με την αποστολή και ο Πάνος Σειντής. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ευρυτάνας Κώστας Μπακογιάννης. Από τους ηττημένους έλειπε ο Βαγγέλης Λελούδης, αν και είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνος.

Ισορροπία σκοραρίσματος














Δυο παίχτες των νικητών μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα. Στην δεύτερη του εμφάνιση στο τουρνουά ο Φίλων Καραπέτσας συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, πετυχαίνοντας 15 πόντους. 15 είχε και με ένα τρίποντο ο γκάρντ Κώστας Κωστούλας.

Ξανά με +4
Τα σκληροτράχηλα Φάλαρα κέρδισαν ένα ακόμη ντέρμπι με 4 πόντους διαφορά, όπως είχε συμβεί και στον αγώνα ενάντια στον Άτλαντα.

9 τρίποντα
Στα αξιοσημείωτα πως ο Sporting σκόραρε 6 φορές έξω από τα 6,25 και τα Φάλαρα 3 φορές.

Καλύτερο ξεκίνημα Φαλάρων
Μπήκαν καλύτερο στο πρώτο δεκάλεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι και προηγήθηκαν με 6-10. Με 4 πόντους των Καραπέτσα και Κωστούλα προηγήθηκαν με 1-8, αφού ο Πάνος Γαλανός με 1/2 βολές μείωσε προσωρινά σε 1-2. Με δίποντα των Κρουστάλλη και Θάλλα ο Sporting έκανε το 5-8. O Καραπέτσας «ξαναχτύπησε» για το 5-10. Με 1/2 βολές του Γαλανού έγινε το 6-10, με τον Μιχάλη Χατζή να «ταπώνει» στην τελευταία φάση τον Κωστούλα.


Δυο τάπες Ντινόπουλου


Ο σέντερ των Φαλάρων Παύλος Ντινόπουλος μοίρασε στο πρώτο δεκάλεπτο δυο τάπες στον Μιχάλη Χατζή και στον Πάνο Γαλανό.

Εντυπωσιακή άνοδος για Sporting


Με επιμέρους σκορ 16-6 οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με 22-16, κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Χατζής μοίρασε ένα ακόμη «στόπ», αυτήν την φορά στον Καραπέυτσα. Ο Παύλος Ντινόπουλος είχε 1/2 βολές και ο σέντερ Κρουστάλλης σκόραρε δίποντο για το 8-11. Οι Φαλαριώτες με 2 πόντους του αρχηγού Δημητρίου, 1/2 βολές του Ντινόπουλου και δίποντο του Κωστούλα έκαναν ένα μίνι-σερί (0-5) για το 8-16. Από εκεί και πέρα άρχισε η αντεπίθεση με τον Sporting να κάνει το εντυπωσιακό σερί 14-0. Με τρίποντο του Νίκου Καραγκούνη (Φωτογραφία) και ωραίο καλάθι του Πάνου Γαλανού έγινε το 13-16. Ο Χατζής πήρε μπρος και 4 προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά (17-16). Με νέο τρίποντο του πιτσιρικά Καραγκούνη διαμορφώθηκε το 20-16, ενώ ο Μιχάλης Χατζής με Jump Shot στην εκπνοή πραγματοποίησε το 22-16.






Άλλαξε χέρια ξανά η πρωτοπορία


Οι Φθιωτοί επανήλθαν δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο, περνώντας μπροστά με 36-37 στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου. Ο Καραπέτσας έκανε το 22-18 και το 25-20, αφού ο Χατζής είχε πετύχει ενδιάμεσα τρίποντο. Με 1/2 βολές του Κώστα Θάλλα και δίποντο του Πάνου Γαλανού (Φωτογραφία) ο Sporting έφτασε την διαφορά στο +8 (28-20). Ο Παύλος Ντινόπουλος με μια εύστοχη βολή «έγραψε» το 28-21, αλλά ο Χατζής με νέο σουτ 3 πόντων έδωσε «αέρα» 10 πόντων στην ομάδα του (31-21). Με δίποντο του Ντινόπουλου και 1/2 του Καραπέτσα έγινε το 31-24, ενώ ο Κωστούλας διαμόρφωσε με το πρώτο τρίποντο της ομάδας του 31-27, «τρέχοντας» ένα σερί 0-6. Με το πρώτο του καλάθι ο Ηλίας Σαπούνης έκανε το 33-27 και ο Τάσος Καρανίκας με 1/2 βολές το 33-28. Ο Πάνος Γαλανός σκόραρε τρίποντο, πραγματοποιώντας το 36-28. Ωστόσο με ένα σερί 0-9 τα Φάλαρα πέρασαν μπροστά. Ο Ντινόπουλος διαμόρφωσε το 36-30 και με 2/4 βολές ο Τάσος Καρανίκας (Για φάουλ και τεχνική ποινή του Χατζή) το 36-32. Ο Φίλων Καραπέτσας έφερε την διαφορά στους 2 (36-34) και η ισοφάριση ήρθε με 2 βολές του Καρανίκα. Ο Παύλος Ντινόπουλος είχε 1/2 βολές για το 36-37. Ο Κρουστάλλης σταμάτησε με τάπα τον Φίλωνα Καραπέτσα.





Τεχνική ποινή σε Χατζή


2:39 πριν την λήξη της τρίτης περιόδου ο Μιχάλης Χατζής τιμωρήθηκε από τον διαιτητή Δημήτρη Κουρλό (Φωτογραφία) με τεχνική ποινή και ενώ το σκορ ήταν 36-30. Ο Χατζής διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Κουρλό για τον καταλογισμό φάουλ εις βάρος του.




Επιστράτευση Γ. Αρκουμάνη


Ο πλέι μέικερ Γιώργος Αρκουμάνης τραυματίστηκε κόντρα στον Καρπενησιακό, αλλά «έσφιξε» τα δόντια και πέρασε στο παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Ξεκίνημα με 2 σερί-Πιο ψύχραιμα τα Φάλαρα 


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το τέταρτο δεκάλεπτο. Το σερί των νικητών έφτασε στο 0-16, καθώς συνεχίστηκε με 7 ακόμη πόντους. Ο Κώστας Κωστούλας μόνος ανενόχλητος έκανε με την έναρξη το 36-39, καθώς οι αντίπαλοι «μπερδεύτηκαν» και τοποθετήθηκαν να μαρκάρουν στην πλευρά που επιτιθόταν(!).  Ο Τάσος Καρανίκας αστόχησε σε λει απ, αλλά με τρίποντο έκανε το 36-42, με τον Κωστούλα να «γράφει» το 36-44 και το +8 για την ομάδα του. Το σερί σταματήθηκε με δίποντο του Μιχάλη Χατζή, που με νέο τρίποντο στην συνέχεια πραγματοποίησε το 41-44. Ο Πάνος Κρουστάλλης με 2/2 βολές και δίποντο έβαλε ξανά μπροστά τον Sporting με 45-44 (9-0 σερί για τους γηπεδούχους). Ο Αντώνης Παττακός (Φωτογραφία) πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο (45-47). Ο Γαλανός είχε 1/2 βολές, όπως και ο Κωστούλας (46-48). Ο Χατζής ευστόχησε σε δίποντο και ισοφάρισε σε 48-48!. Ωστόσο ο Γιάννης Δημητρίου με 2/2 βολές έκανε το 48-50, με τον Φίλωνα Καραπέτσα να πετυχαίνει το 48-52. 00:39 πριν την λήξη ο Μιχάλης Χατζής είχε 1/2 βολές, όπως και ο Κώστας Κωστούλας 00:14 προτού ακουστεί η τελική κόρνα της γραμματείας.







Εκτός ο Κρουστάλλης


Ο σέντερ του Sporting Πάνος Κρουστάλλης 00:14 πριν την λήξη τέθηκε νοκ-άουτ (Με 5 παραβάσεις) για φάουλ, που έκανε ο Γιώργος Αρκουμάνης(!). «Φορτωμένοι» με 4 φάουλ και οι: Γαλανός, Θάλλας και Χατζής, που έπαιξαν κανονικά το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ένταση στο φινάλε & Πανηγυρισμοί
Με την λήξη του αγώνα επικράτησε ένταση μεταξύ των δυο παικτών των ομάδων, καθώς υπήρξε ένα φραστικό επεισόδειο. Τελικός με το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν. Οι νικητές πανηγύρισαν την 4η νίκη τους στο τουρνουά φωνάζοντας δυνατά Στυλίδα.


Τα δεκάλεπτα
6-10, 22-16, 36-37, 49-53

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός& Σπύρος Ραχιώτης

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης 2, Καραγκούνης 6(2), Γαλανός 10(1), Κρουστάλλης 8, Χατζής 20(3), Αρκουμάνης Γ., Αρκουμάνης Α., Θάλλας 3

Γ.Σ. Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου): Καρανίκας 8(1), Κωστούλας 15(1), Παττακός 3(1), Δημητρίου 4, Καραπέτσας 15, Ντινόπουλος 8, Καγιαράς
































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος