Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Γ.Σ. Φάλαρα-Krenti Bulls 69-53

Εύκολα προκρίθηκε στα ημιτελικά η ομάδα των Φαλάρων από την Στυλίδα, που νίκησε τους Krenti Bulls με 69-53.
Ο προημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Γύρω στους 100 φιλάθλους τον παρακολούθησαν.
Τα Φάλαρα του Γιάννη Δημητρίου παρουσιάστηκαν αρκετά πειθαρχημένα στο πιο κρίσιμο ματς της μέχρι τώρα πορείας τους στο τουρνουά. Κυριάρχησαν κατά κράτος κοντά στο καλάθι και πήραν σημαντικό προβάδισμα από το δεύτερο μέρος. Στην συνέχεια δεν απειλήθηκαν και χωρίς να ανεβάσουν στροφές κράτησαν εύκολα το εισιτήριο της πρόκρισης. Οι Φθιωτοί προχωρούν χωρίς να εντυπωσιάσουν, ωστόσο είναι αποτελεσματικοί και παίζουν μπάσκετ ουσίας και όχι θεάματος, ενώ είναι μάλιστα και αήττητοι.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα δεν ήταν αρκετά ήρεμη και δεν βρήκε τις κατάλληλες επιθετικές λύσεις. Οι «ταύροι» ήταν αρκετά νευρικοί και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της αναμετρήσεις, ελλείψει και του θηριώδη σέντερ Μιχάλη Λάππα. Οι «πορτοκαλί» έκαναν αρκετές βεβιασμένες επιθετικές προσπάθειες και πολλά σουτ τους δεν βρήκαν στόχο. Παράλληλα  δεν είχαν καλή αμυντική λειτουργία και έχασαν αρκετά ριμπάουντ. Έχουν πολλά παράπονα και από την διαιτησία.

Μικρό ενδιαφέρον
Ο προημιτελικός του τουρνουά δεν είχε την ανάλογη απήχηση από τους φιλάθλους. Ήταν αυτός με την μικρότερη προσέλευση κοινού. Μόλις 100 άτομα ήρθαν στο κλειστό για να δουν τους Φθιωτούς να προχωρούν στην 4αδα.




Ίδιοι καθοδηγητές














Στους πάγκους των ομάδων βρέθηκαν ξανά τα ίδια πρόσωπα. Τους νικητές καθοδήγησε ο Ευρυτάνας Κώστας Χρυσαφόπουλος και τους Krenti Bulls ο Πάνος Λεπενιώτης. Ο Λεπενιώτης έχει δηλωθεί και σαν παίκτης αλλά ούτε σε αυτό το ματς αγωνίστηκε. Συμμετείχε με την ομάδα σε 1ο και 2ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενήσι.



Χωρίς το «θωρηκτό» Λάππα
Αρκετή από την δύναμη της έχασαν οι Krenti Bulls με την απουσία του εξαιρετικού παίκτη και πρώτου σκόρερ του τουρνουά Μιχάλη Λάππα (Παίκτης των ΑΣΕ Μπούκαλη). Ο σέντερ που διαμένει στην Λαμία είχε τροχαίο ατύχημα τις προηγούμενες ημέρες, όπου τραυματίστηκε ελαφρά. Μοιραία απουσίαζε από το ματς. Η σελίδα μας του εύχεται περαστικά και να επιστρέψει γερός ξανά στους αγωνιστικούς χώρους.

Συμμετρία στο σκοράρισμα


Τρεις παίκτες των νικητών ξεχώρισαν στο σκοράρισμα. Πρώτος ήταν ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος με 16 πόντους, ακολούθησε στους 15 ο πάουερ φόργουροντ Βαγγέλης Λαϊνας και στους 14 σταμάτησε ο γκάρντ Γιάννης Δημητρίου, ο οποίος έβαλε και δυο τρίποντα. Οι «πύργοι» Ντινόπουλος και Λαϊνας είναι οι καλύτεροι παίκτες των Φαλάρων και σε όλες τις αναμετρήσεις που αγωνίζονται αποτελούν παίκτες «κλειδιά» της ομάδας. Στους 12 ακολούθησε ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας, σκοράροντας και 2 φορές έξω από τα 6.25. 


Πρώτος ο Λάμπρος Γούλας


Για την ομάδα της Κρέντης πρώτος σκόρερ ήταν ο γκάνρτ Λάμπρος Γούλας, που σκόραρε 17 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Στους 13 ακολούθησε ο πλέι μέικερ Κώστας Μάκκας, ο οποίος έβαλε και 1 τρίποντα. 



Κατά συνθήκη σέντερ


Ο Δημήτρης Γούλας (Φωτογραφία) κλήθηκε να αντικαταστήσει το κενό του Λάππα και λόγω της αλτικότητας του έπαιξε στην θέση του σέντερ. Ο Γούλας (Αγωνίζεται στην Α1΄ ΕΠΣΕ Φθιώτιδας με τον Οπούντιο Μαρτίνου) σκόραρε 11 πόντους ,παίρνοντας αρκετά ριμπάουντ.

Μόνος εκπρόσωπος του 3ου
Τα Φάλαρα είναι η μόνη ομάδα του 3ου ομίλου, που συνεχίζει στα προημιτελικά. Ο Sporting και ο Άτλαντας αποκλείστηκαν από Είθισται και Πρωτέα αντίστοιχα. Οι ομάδες του 1ου ομίλου νίκησαν αυτές του 3ου με εξαίρεση τα Φάλαρα.

Φρένο στους «8»
Οι Krenti Bulls έφτασαν και φέτος στους «8», όπου και αποχαιρέτησαν το τουρνουά. Πέρυσι είχαν ηττηθεί από τον τροπαιούχο Αστέρα. Οι «πορτοκαλί» είχαν αγωνιστεί με τον Αστέρα μετά την αποβολή των Γυμναστών.

Στους 4 οι «πράσινοι»
Παρά το καλό της ξεκίνημα η ομάδα της Στυλίδας προηγήθηκε μόλις με 4 πόντους. Η Κρέντη κατάφερε να ισορροπήσει το ματς να βγάλει ορισμένες καλές άμυνες και να ισοφαρίσει προσωρινά. Ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο άνοιξε το σκορ και ο Λάμπρος Γούλας με δίποντο ισοφάρισε σε 2-2. Ο ψηλόσωμος Βαγγέλης Λαϊνας με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή, ο Γιάννης Δημητρίου με λέι απ και ο Βαγγέλης Λάϊνας με νέο δίποντο έτρεξαν ένα σερί 7-0 για το 9-2. Ο Λάμπρος Γούλας με καλάθι και φάουλ (Έχασε την βολή) και ο Γιώργος Βούρτσας με δίποντο μείωσαν σε 9-6. Ο Παύλος Ντινόπουλος με δίποντο και ο Γιάννης Δημητρίου με 2ποντο και 1/2 ελεύθερες βολές ανέβασαν το σκορ στο 14-6. Η Κρέντη ισοφάρισε με ντεμαράζ χάρις 1/2 βολές του Δημήτρη Γούλα, δυο διαδοχικά λέιπ του Κώστα Μάκκα και τρίποντο του Λάμπρου Γούλα. Οι «πορτοκαλί» είχαν ένα σερί 8-0. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δίποντο του Φίλωνα Καραπέτσα μετά από διαδοχικά άστοχα καλάθια εξ επαφής των συμπαικτών του και επιθετικά ριμπάουντ και δίποντο του Παύλου Ντινόπουλου στην εκπνοή για το 18-14.  Ελαφρύ τραυματισμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε ο πλέι μέικερ των Bulls Κώστας Μάκκας.




Αύξησε το προβάδισμα


Πολύ καλό δεύτερο 10λεπτο έκαναν τα Φάλαρα και σκοράροντας ξανά κοντά από το καλάθι ανέβασαν την διαφορά στους 12. Οι «πορτοκαλί» δεν είχαν ψύχραιμες στις προσπάθειες τους και άρχισαν να χάνουν την επαφή με τον αντίπαλο στο σκορ. Το δεύτερο 10λεπτο ξεκίνησε με δυο διαδοχικά τρίποντα του Κώστα Κωστούλα και του Κώστα Μάκκα για το 21-17. Οι Φθιωτοί με τρία 2ποντα του Παύλου Ντινόπουλου και 1/2 βολές του Κώστα Κωστούλα (Κερδήθηκαν από τεχνική ποινή) διαμόρφωσαν το 28-17 και το +11 για την ομάδα τους.  Ο Λάμπρος Γούλας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Αντώνης Παττακός με δίποντο έκαναν το 30-18. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου και καλάθι του Δημήτρη Γούλα για το 31-20. Ο Λάμπρος Γούλας με όμορφο λέιπ άπ μείωσε σε 31-22. Ο Παύλος Ντινόπουλος με δίποντο και ο Κώστας Τζούνης (Επανεμφανίστηκε μετά την πρεμιέρα) με νέο 2ποντο πραγματοποίησαν το 35-22. Με 1/2 βολές του Νίκου Βούρτσα, 1/2 βολές του Κώστα Μάκκα και γκολ-φάουλ του Νίκου Βούρτσα (Αστόχησε στην βολή) η Κρέντη μείωσε σε 36-26. Ο Κώστας Κωστούλας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Παύλος Ντινόπουλος με ένα ακόμη κοντινό δίποντο ανέβασαν ξανά την διαφορά στο 38-26. Το 2ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Λάμπρου Γούλα με ταμπλό και τρίποντο του Κώστα Κωστούλα (Φωτογραφία) στην εκπνοή του χρόνου για το 41-29. Ο Δημήτρης Γούλας της Κρέντης ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Τζούνη των Φαλάρων.




Τεχνική σε Γούλα Δ.
Ο Δημήτρης Γούλας των Krenti Bulls στο δεύτερο δεκάλεπτο κλώτσησε απερίσκεπτα την μπάλα και του καταλογίστηκε τεχνική ποινή. Ο Κωστούλας ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές της τεχνικής ποινής.



Στο +18


Μετά από ένα κακό ποιοτικά τρίτο μέρος η εικόνα των ομάδων δεν άλλαξε δραματικά. Οι Φθιωτοί διεύρυναν το προβάδισμα τους στους 18 πόντους και έκαναν σημαντικό βήμα να κλειδώσουν την νίκη. Τα Φάλαρα με τρίποντο του Γιάννη Δημητρίου και δίποντο του Βαγγέλη Λαϊνα ανέβασαν την διαφορά στους 17 και στο 46-29. Ο Λάμπρος Γούλας με εντυπωσιακή προσπάθεια και όμορφο τελείωμα έκανε το  46-31. Ο Τάσος Καρανίκας με δίποντο, ο Κώστας Κωστούλας με 2/2 ελεύθερες βολές της τεχνικής ποινής έκαναν το 50-31. Ο Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία) διέσχισε όλο το γήπεδο και τελείωσε όμορφα με λέι απ και ο Δημήτρης Γούλας με 2/2 βολές έκαναν το 50-35. Με δίποντο του Βαγγέλη Λαϊνα και γκολ-φάουλ του Κώστα Μάκκα (Έχασε την βολή) το σκορ έγινε 52-37. Ο Γιάννης Δημητρίου με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στην εκπνοή του χρόνου πέτυχε το 55-37. Τα Φάλαρα ολοκλήρωσαν και αυτό το 10λεπτο με ψύχραιμο τρίποντο. Ο Παύλος Ντινόπουλος ανέκοψε προσπάθεια του Βαγγέλη Μάκκα.




Δυο μικροτραυματισμοί


Το 3ο 10λεπτο ξεκίνησε με δυο μικρό τραυματισμούς των παικτών των Krenti Bulls. Πρώτα τραυματίστηκε ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία) και εν συνεχεία πρόβλημα τραυματισμού είχε ο Δημήτρης Γούλας. Οι παίκτες βγήκαν ελάχιστα εκτός αγώνα και εν συνέχεια έσφιξαν τα δόντια και ολοκλήρωσαν τον προημιτελικό.




Ένταση με την κερκίδα


Κατά την διάρκεια ενός time out 3.34 πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι παίκτες της Κρέντης κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα και επικράτησε ένταση. Ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία) τα έβαλε με τους οπαδούς, οι οποίοι αναφέρθηκαν ειρωνικά προς την ομάδα τους και εν συνεχεία φίλαθλος τον εξύβρισε. Μετά από μερικά λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Ο Μάκκας συμφιλιώθηκε με τους οπαδούς εκτός με αυτόν που τον εξύβρισε. Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του.





5ο φάουλ του αρχηγού με τεχνική ποινή














Ο ρέφερι Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά) καταλόγισε επιθετικό φάουλ πάνω στον Νίκο Βούρτσα (Φωτογραφία Αριστερά), εν συνεχεία ο αρχηγός της Κρέντης διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Βούρτσας 4 λεπτά περίπου πριν το τέλος της 3ης περιόδου με 5 φάουλ αποχώρησε από το ματς, αφού αυτό της τεχνικής ήταν το 5ο φάουλ. Ο παίκτης της Κρέντης διαμαρτυρήθηκε αρκετές φορές για τις αποφάσεις των διαιτητών και αποχώρησε από το ματς με πολλά νεύρα για την αυστηρότητα της απόφασης του ρέφερι. Στην συνέχεια εμψύχωνε τους συμπαίκτες του από τον πάγκο.




Τάπες του Ντάλλα


Ο πάουερ φόργουντ της Κρέντης Σωτήρης Ντάλλας  ανέκοψε όμορφα με στοπ δυο προσπάθειες των αντιπάλων του. Πρώτα ανέκοψε τον Κώστα Τζούνη και στην συνέχεια ανέκοψε Μπακογιάννη και Λαϊνα. Ο Ντάλλας έκανε συνολικά 3 τάπες, αφού συνέχισε και στο τελευταίο 10λεπτο με 2 ακόμη «στοπ».

Δεν άλλαξε κάτι
Οι προσπάθειες του Λάμπρου Γούλα δεν ήταν αρκετές για τους Krenti Bulls, οι οποίοι δέχτηκαν ξανά καλάθια μετά από όμορφες προσπάθειες των Φαλάρων. Ο Λάμπρος Γούλας με όμορφο ανάποδο λέι άπ και ο Φίλων Καραπέτσας με δίποντο έκανε το 57-39. Ακολούθησε δίποντο του Λάμπρου Γούλα,  1/2 βολές του Γιώργου Βούρτσα και δίποντο του ίδιου για το 57-44. Εν συνεχεία ο Βαγγέλης Λαϊνας πέτυχε δίποντο για το 59-46. Ο Δημήτρης Γούλας με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή) και ο αδερφός του Λάμπρος Γούλας με ένα ακόμη θεαματικό καλάθι μείωσε στο 59-48 και στους 11. Τα Φάλαρα πέτυχαν 4 διαδοχικά δίποντα και με σερί 8-0 έφτασαν στο 67-48, τα καλάθια πέτυχαν οι Βαγγέλης Λαϊνας, Κώστας Κωστούλας, Τάσος Καρανίκας και Γιάννης Δημητρίου. Ο Γιώργος Βούρτσας με 2ποντο και ο Κώστας Μάκκας με 1/2 βολές μείωσε στο 67-51. Το ματς ολοκληρώθηκε με καλάθι και φάουλ του Παύλου Ντινόπουλου (Άστοχη βολή) και δίποντο του Γιώργου Βούρτσα για το 69-53. Ο Σωτήρης Ντάλλας συνέχισε εντυπωσιακά και στο τελευταίο 10λεπτο και ανέκοψε με τάπα τον Ευρυτάνα Κώστα Μπακογιάννη των Φαλάρων και τον Βαγγέλη Λαϊνα.



6/6 και πανηγυρισμοί
Αήττητα είναι τα Φάλαρα Στυλίδας στο τουρνουά μπάσκετ και προχώρησαν στα ημιτελικά του θεσμού. Μετά το τέλος του αγώνα οι νικητές πανηγύριζαν, φωνάζοντας δυνατά Στυλίδα.


Τα δεκάλεπτα
18-14, 41-29, 55-37, 69-53

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας-Γιάννης Ηλιάδης-Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου): Καρανίκας 4, Κωστούλας 12(2), Μπακογιάννης, Παττακός 2, Δημητρίου 14(2), Καραπέτσας 4, Τζούνης 2, Λαϊνας 15, Ντινόπουλος 16

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Μάκκας Κ. 13(1), Μάκκας Ε., Ντάλλας Σ., Βούρτσας Ν. 3, Βούρτσας Γ. 9, Γούλας Δ. 11, Γούλας Λ. 17(2)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος