Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Θήβα 0-4

Βαριά ήττα με σκορ 0-4 γνώρισε ο ΑΠΟΚ μέσα στο Καρπενήσι από την Θήβα.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (26/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και έγινε παρουσία περίπου 150 με 170 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη μπήκε δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι με κεφαλιά του Γιάννη Κακκάβα και σημαντική στιγμή να προηγηθεί. Στην συνέχεια βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο πρώτο μέρος και δέχτηκε τρία ακόμη τέρματα στην επανάληψη, γνωρίζοντας την πιο βαριά του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Η Θήβα του Θοδωρή Παχατουρίδη μετά τα πρώτα λεπτά πήρε τα ηνία του ματς και προηγήθηκε με γκολ του Νίκου Αργυρίου. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε πλήρως εκμεταλλευόμενη τα λάθη του αντιπάλου έφτασε στο 0-4 χάρης σε δυο γκολ του Βραζιλιάνου Κάρλος Ντος Σάντος και το δεύτερο προσωπικό του Νίκου Αργυρίου στις καθυστερήσεις. Δοκάρι με εκτέλεση φάουλ είχε Λέοναρντ Σένκα.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με την Νίκη Βόλου, ενώ η Θήβα υποδέχεται στο γήπεδο της τον Διγενή Νεοχωρίου. Η Θήβα, επέστρεψε στις νίκες, έφτασε τους 12 βαθμούς, όσους τα Σέλλανα και ο Ρήγας Φεραίος,(7η θέση, πάνω στη γραμμή του υποβιβασμού), ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 6.

Αρκετός κόσμος
Και σε αυτό το ματς ο κόσμος του Καρπενησίου στάθηκε κοντά στην ομάδα παρότι τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Περίπου 150 με 170 άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι της Ευρυτανικής ομάδας.




Οι απουσίες του ΑΠΟΚ
Για τον ΑΠΟΚ πλην των ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα απουσίαζε ο τραυματίας Λευτέρης Γιαουπλάρι, ο τιμωρημένος Δημήτρης Κατσαδούρος και ο αμυντικός Βασίλης Ντουφεκιάς. Ο τελευταίος απέχει το τελευταίο διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ δεν έπαιξε επίσης ο τραυματίας Χρήστος Μπόγδανος.

«Πρώτη» Χατζηλάμπρου


Την πρώτη του συμμετοχή με την Θήβα έκανε ο φορ Στάθης Χατζηλάμπρος που είναι δανεικός από τον Λεβαδειακό.

Χωρίς Βεζυρτζόγλου
Δεν αγωνίστηκε για τους νικητές ο ικανότατος επιθετικός Δημήτρης Βεζυρτζόγλου που μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 4 φορές στο πρωτάθλημα.

-6 από την ζώνη
Η απόσταση του Βελουχίου από την ζώνη της παραμονής αυξήθηκε κατά 1 πόντο, με την ζώνη να πηγαίνει από τους 11 στους 12 βαθμούς.

Συμπλήρωσε κάρτες


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με την Νίκη Βόλου. Οι άνθρωποι της ομάδας εξοργίστηκαν με τον ρέφερι Δημήτρη Γκιάφη για τον αυστηρό καταλογισμό της κίτρινης στον ικανότατο μεσοεπιθειτκό του Βελουχίου.

Η πιο βαριά
Ο ΑΠΟΚ γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Φεύγει με «διπλά»
Η Θήβα επισκέφτηκε για 3η φορά το Καρπενήσι και έχει φύγει με 3 νίκες. Είχαν προηγηθεί τα διπλά με 1-2 και 2-5 κόντρα στον Αίολο για μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

Έμεινε Μοντάνα
Η Θήβα διανυκτέρευσε στο Καρπενήσι το Σάββατο το βράδυ διαμένοντας στο Hotel Spa Montana.

Μέσα Ρεσίτης-Ζαραβέλης-Μπακαλίδης


Το Βελούχι ξεκίνησε με 3 διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ματς με τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά) υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας, ενώ επέστρεψαν από τραυματισμό ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Λαμπρόπουλο (Αποχώρησε από την ομάδα), Δημήτρη Κατσαδούρο (Τιμωρημένος) και Λευτέρη Γιαουπλάρι (Τραυματίας).

Α΄ Μέρος

Δοκάρι με το «καλημέρα»


Έτσι και με τα Σέλλανα έτσι και σήμερα ο ΑΠΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αυτή φορά είχε δοκάρι στο ξεκίνημα και σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Στο 5ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Γιάννη Κακκάβα (Φωτογραφία) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.



Ανέβασε στροφές
Η Θήβα μετά το πρώτο 15λεπτο του ματς ανέβασε στροφές και κατάφερε να προηγηθεί στο 22΄.

«Εκτέλεσε» ο Αργυρίου


Μετά από λάθος στο κέντρο ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Σίλβα έκανε μπαλιά ακριβείας για τον Νίκο Αργυρίου,  που μέσα από την περιοχή και αριστερά με σουτ στην απέναντι αριστερή γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη έγραψε το 0-1.




Χωρίς φάσης
Από το 27΄ και έπειτα δεν σημειώθηκε καμία τελική προσπάθεια με τον ΑΠΟΚ να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Κακκάβα από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Θήβας.
7΄: Ο Χατζηλάμπρος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή,σούταρε και ο Ρεσίτης μπλόκαρε εύκολα.
8΄: Ο Κάρλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και την κεφαλιά του Ζυγογιάννη μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
12΄: Σουτ του Καραλή εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Κακκάβας δεν την βρήκε εξ επαφής και αυτή κατέληξε κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού.
17΄: Σουτ του Λάππα Ι. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Μόνου.
22΄: Ο Σίλβα έκανε την μπαλιά ακριβείας για τον Αργυρίου, που μέσα από την περιοχή και αριστερά με σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-1.
27΄: Ο Σίλβα έκανε την μπαλιά για τον Χατζηλάμπρο, που σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.

Β΄Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Η Θήβα κυριάρχησε πλήρως στο δεύτερο μέρος, σκόραρε 3 ακόμη φορές φτάνοντας στο τελικό 0-4.

Με γκολ Κάρλος


Στο 6ο λεπτό της επανάληψης ο Κάρλος Ντος Σάντος βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΚ και δεξιά και με υποδειγματικό πλασάρισμα στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη διαμόρφωσε το 0-2.




Ζήτησε πέναλτι
Στο 61΄ ο ΑΠΟΚ ζήτησε πέναλτι και χέρι του Σταύρου Χριστοδουλόπουλου σε σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από τα δεξιά. Ο ρέφερι Δημήτρης Γκιάφης άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί.

Νέο γκολ του Βραζιλιάνου
Ο Βραζιλιάνος Κάρλος Ντος Σάντος στο 67ο λεπτό σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι όταν μετά από ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ με σουτ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.



Ντεμπούτο Σερπάνου


Την πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική έκανε ο νεαρός Δημήτρης Σερπάνος των γηπεδούχων, που αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Γιάννη Φλωράκη, μπαίνοντας στο ματς στο 67΄.

Δοκάρι Σένκα


Στο 79΄ ο Λέοναρντ Σένκα εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημήτρη Ρεσίτη. Ο Σένκα είναι δανεικός από τον Λεβαδειακό.

2ο προσωπικό
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο άλλοτε παίχτης της ΑΕΚ Νίκος Αργυρίου εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος της άμυνας του ΑΠΟΚ και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη «έγραψε» το τελικό 0-4.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Δυνατό σουτ του Τόπι μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε λίγο άουτ.
51΄: Ο Κάρλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έκανε το 0-2.
61΄: Σουτ του Σίλβα πέρασε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
63΄: Ο Κάρλος σέντραρε από τα δεξιά και η εξ επαφής προβολή του Χατζηλάμπρου αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ρεσίτη.
66΄: Χαμηλό σουτ του Χατζηλάμπρου κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
67΄: Μετά από αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ ο Κάρλος με σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
75΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Λάππα Ι., που σούταρε και ο Μόνος μπλόκαρε.
78΄: Ο Σένκα έκανε σέντρα από τα αριστερά και την κεφαλιά του Χατζηλάμπρου από κοντά απέκρουσε ο Ρεσίτης στην δεξιά του γωνία.
79΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σένκα από αριστερά κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
84΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από τα δεξιά και το κοντινό σουτ του Τσιλιμέκη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Θήβας.
90΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε στην έξοδο τον Μόνο από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.
91΄: Μετά από λάθος των αμυντικών, ο Αργυρίου από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το τελικό 0-4.
93΄: Πλασέ του Χατζηλάμπρου από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Ρεσίτης.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: -
Θήβα: Κάρλος, Αργυρίου, Σίλβα

Κίτρινες Κάρτες
Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Καραλής

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): « Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, βέβαια το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, εμείς καταρρεύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε αρκετούς τραυματίες και δεν είχαμε επιλογές, η κατηγορία αυτή είναι πιο πάνω από τις δυνάμεις, το ξέρουμε όλοι, η διοίκηση, εγώ και οι παίκτες, το θέμα είναι να προστατευτεί η ομάδα, να συνεχίσει και να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, να πάρουν εμπειρίες τα παιδιά έτσι, ώστε την επόμενη φορά να είμαστε όλοι πιο έτοιμοι. Η ομάδα της Θήβας είναι δομημένη σε επαγγελματικά πρότυπα, είχαν αρκετές επιλογές, αρκετούς καλούς παίκτες, εμείς δεν μπορούμε να παλέψουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχω κανένα παράπονα από τα παιδιά, απλά το μονό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι εδώ τα λάθη δεν συγχωρούνται. Εμείς κάναμε δυο ευκαιρίες, ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα και μοιραία στο πρώτο λάθος που κάναμε το πληρώσαμε και βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Μετά ανοιχτήκαμε, κάναμε κάποιες αλλαγές και για αυτό πήρε και τέτοια έκταση το αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, η κατηγορία είναι πιο πάνω από τις δυνάμεις τους. Εμείς θα δουλέψουμε στο γήπεδο με σκοπό και με την βοήθεια όλων να καταφέρει η ομάδα να τερματίσει αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα.»

Θοδωρής Παχατουρίδης (Θήβα): «Όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν φτάνει να παίζουμε μόνο καλά όπως έγινε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, αυτό που έχει ουσία είναι και το αποτέλεσμα. Σήμερα το καταφέραμε και πιστεύω ότι στην συνέχεια θα συνεχίσουμε καλύτερα, βάσει της προσπάθειας που δείχνουν τα παιδιά μέσα από τις προπονήσεις και στον αγώνα φυσικά.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Χαλλής(71΄ Αθανασόπουλος), Λάππας Ι.(83΄ Λέρης), Λάππας Ν., Μπακαλίδης(71΄ Τσιλιμέκης), Κακκάβας(67΄ Σερπάνος), Γενιτσαρόπουλος

Θήβα (Θοδωρής Παχατουρίδης): Μόνος, Πλατέλλας, Καραλής(67΄ Μαυρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Ζυγογιάννης(78΄ Βουρνάζος), Χατζηλάμπρος, Αργυρίου, Κοτώρος(72΄ Γιαλός), Σίλβα(71΄ Σένκα), Κάρλος, Τόπι

Διαιτητής: Δημήτρης Γκιάφης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Γρηγόρης Κακατσίδης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λύσσαρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος