Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο τελευταίος αντίπαλος των Ευρυτάνων Αμβρυσσέας Διστόμου

Η ομάδα του Αμβρυσσέα Διστόμου είναι ο τελευταίος αντίπαλος του ΑΠΟΚ για τον πρώτο γύρο της Γ΄ Εθνικής(4ος Όμιλος). Το συγκρότημα της Βοιωτίας θα ταξιδέψει με προπονητική αλλαγή για το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής από το Σάββατο(16/12) στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Montana. Οι πρωταθλητές Βοιωτίας διαθέτουν ποδοσφαιριστές αξίας στο ρόστερ τους. Έχουν συγκεντρώσει 17 βαθμούς, βρισκόμενοι την 6η θέση. Έχουν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες και τέρματα 14-15.
Τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του να τονιστεί πως το Δίστομο τα έδωσε στα Άσπρα Σπίτια, επιστρέφοντας στη συνέχεια στην φυσική έδρα του.
Οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμμετάσχει είναι οι ακόλουθοι, σε παρένθεση οι συμμετοχές: Πέταρ Ντέντσεβ, Πιέρ Καλαγκάνης, Λεωνίδας Κωστούλας, Κέβιν Χίσι, Μάρκος Πάουλο Ντος Σάντος(11), Ηλίας Μεταλλινός, Παναγιώτης Μπότσης(10), Παύλος Βαγγελή(9), Θανάσης Μαργαρίτης, Βάϊος Στούμπος, Χαράλαμπος Κυπραίος, Δημήτρης Βλάχος(8), Γιάννης Σχίζας(7), Ραφαήλ Σούκιας, Βασίλης Μεταξούλης, Πέτρος Μπαλτάς(6), Παναγιώτης Μανιδάκης(5), Θωμάς Γιαλαμίδης, Ζήσης Κωνσταντίνου, Ντάριο Τέγιες(4) και Μάριος Αντωνιάδης(1). Από το ματς του Καρπενησίου θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Βαγγελή, καθώς συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες.
Πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» με 6 γκολ είναι ο Λεωνίδας Κωστούλας.
Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αλμυρό(Ήττα με 0-2) έπαιξαν οι: Ντέντσεβ, Μπότσης(62΄Μαργαρίτης), Καλαγκάνης, Μεταλλινός, Γιαλαμίδης, Βαγγελής, Ντος Σάντος(59΄ Κωνσταντίνου), Χίσι(89΄ Κυπραίος), Κωστούλας, Σούκιας και Μανιδάκης.
Ο Α.Π.Ο. Αμβρυσσέας Διστόμου ιδρύθηκε το 1928 και συμμετέχει για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική. Πρόεδρος του είναι ο Ηλίας Καβαλαγιός.

*Διαβάστε τη συνέντευξη του αμυντικού Θωμά Γιαλαμίδη: http://evrytaniasport.blogspot.com/2017/12/blog-post_28.html

Τα αποτελέσματα του Αμβρυσσέα στο πρωτάθλημα:


Διγενής Νεοχωρίου-Αμβρυσσέας Διστόμου 0-1(Κωστούλας)
Αμβρυσσέας Διστόμου-Αστέρας Ιτέας 3-1(Κωστούλας 2, Χίσι)
Αμβρυσσέας Διστόμου-Ρήγας Φεραίος 1-2(Κωστούλας)
ΑΟ Σελλάνων-Αμβρυσσέας Διστόμου 1-1(Ντος Σάντος)
Αμβρυσσέας Διστόμου-Αχιλλέας Φαρσάλων 2-0(Κωστούλας, Ντος Σάντος)
Θήβα-Αμβρυσσέας Διστόμου 4-1(Ντος Σάντος)
Αμβρυσσέας Διστόμου-Νίκη Βόλου 1-0(Χίσι)
ΝΠΣ Βόλος-Αμβρυσσέας Διστόμου 3-1(Κωστούλας)
Οπούντιος Μαρτίνου-Αμβρυσσέας Διστόμου 1-1(Κωνσταντίνου)
Αμβρυσσέας Διστόμου-Ολυμπιακός Βόλου 2-1(Χίσι 2)
Αμβρυσσέας Διστόμου-ΓΣ Αλμυρός 0-2

Παρελθόν ο  Ηλίας Λιόντος














Ο περυσινός προπονητής του Πάνου Λιάγκα στους νέους του Λεβαδειακού Ηλίας Λιόντος(Φωτογραφία) αποτελεί παρελθόν από τον Αμβρυσσέα εδώ και δυο ημέρες. Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είχε λυθεί και η συνεργασία με τον Δημήτρη Σκουνά. Γυμναστές είναι οι: Δημήτρης Σπάρος και Παναγιώτης Αγγελέτος, ενώ φυσιοθεραπευτής ο Λουκάς Νικολάου.

Δυο πρώην «Αιολίτες»














Στο Δίστομο αγωνίζονται δυο πρώην ποδοσφαιριστές του Αιόλου. Ο Αιτωλοακαρνάνας μεσοεπιθετικός Βασίλης Μεταξούλης(Φωτογραφία αριστερά) και ο Μακεδόνας τερματοφύλακας Κύρος Παπαβασιλείου(Φωτογραφία δεξιά). 







Φωτογραφίες: amvrisseasfc.blogspot.gr, goalpost.gr, lamiareport.gr, karditsasport.gr